Matblogg!
Det jag gjorde som blev så fantastiskt gott, var följande:
Medan mannen grillade oxfilé (ja, och det var bara tisdag! What can I say: vi hade vårkänslor, ok?) så klyftade jag potatis och skivade squash. På detta hällde jag olivolja samt strödde torkad timjan, råsocker och flingsalt. Att ha både socker och salt är det som är själva hemligheten.
Sen rostade jag detta i ugnen på 225 grader. När det började se klart ut satte jag över till varmluft en stund och sen fick det stå på eftervärme medan köttet grillades färdigt och fick vila. Detta är hemlighet nr två: att låta det stå längre än man tror! Ytan på potatisarna blir så där härligt knaprig samtidigt som skalet släpper lite bubbligt från själva potatisen...
När det bara var några minuter kvar strödde jag över smulad fetaost och valnötter. Det här tillägget ger dels en krämighet från osten och dels en knaprighet i nötterna. Till hela härligheten hade jag gjort ett kryddsmör av smör (nähä?), persilja, pressad vitlök och flingsalt.
Så här såg det ut innan det var dags för ugn och grill. Har tyvärr ingen färdigbild utan det får ni bara föreställa er.


Hej Camilla,
Jag tror det är du, min gamla sommarkompis och brevvän från Skara. Jag var hos släkt i "Baggre"(Bagerud) och du var på Smegårn. Kommer du ihåg? Hoppas att det är du och att du ser detta, vore kul att höras om du har lust.
Med vänlig hälsning, Christina.
Hej Camilla,
Vad kul att det var du och det är verkligen märkligt för jag tänkte på dig också här om veckan då vi hämtade vår son med flyttlass från Skövde och jag såg Skara skylten. Jag har inte Facebook men vi kan kanske mejlväxla, skulle vara kul att höra mer från dig. Min mejl är [email protected].
På återhörande.