Matblogg!

Jag har aldrig matbloggat förut, så det är väl på tiden? Anledningen är att jag fick sådana fantastiska recensioner av mannen igår att jag bara måste dela med mig. Det sista han sa när vi lagt oss var "Godnatt, potatiskvinnan..." Bara en sån sak!

 

Det jag gjorde som blev så fantastiskt gott, var följande:

 

Medan mannen grillade oxfilé (ja, och det var bara tisdag! What can I say: vi hade vårkänslor, ok?) så klyftade jag potatis och skivade squash. På detta hällde jag olivolja samt strödde torkad timjan, råsocker och flingsalt. Att ha både socker och salt är det som är själva hemligheten.

 

Sen rostade jag detta i ugnen på 225 grader. När det började se klart ut satte jag över till varmluft en stund och sen fick det stå på eftervärme medan köttet grillades färdigt och fick vila. Detta är hemlighet nr två: att låta det stå längre än man tror! Ytan på potatisarna blir så där härligt knaprig samtidigt som skalet släpper lite bubbligt från själva potatisen...

 

När det bara var några minuter kvar strödde jag över smulad fetaost och valnötter. Det här tillägget ger dels en krämighet från osten och dels en knaprighet i nötterna. Till hela härligheten hade jag gjort ett kryddsmör av smör (nähä?), persilja, pressad vitlök och flingsalt.

 

Så här såg det ut innan det var dags för ugn och grill. Har tyvärr ingen färdigbild utan det får ni bara föreställa er.

 
Idag har jag spätt på mina husmoderspoäng och just lagat och ätit fläskpannkaka med nykokt lingonsylt.
 
 
Känner mig nästan lite äckligt duktig, så jag måste nog slappa ett tag i eftermiddag så att jag känner igen mig själv...
 
 
Mätta hälsningar från en annan del av Jönköping!

RSS 2.0